Loading
KONSEPTOLOG
KONSEPTOLOG
  • Bizim site ne zaman biter?
Bizim site ne zaman biter?
08 Temmuz 2018

Kurumsal web sitelerinin üretim süresi bazen sitenin ortalama yaşam süresinin üstüne çıkabiliyor. Yani Türkçesi biz yapıp bitirine kadar site eskiyor. Şimdi diyeceksiniz ki bu burada söylenir mi? Hemen anlatalım.

Pazarlama alemlerinde doğru düzgün görünen, doğru düzgün çalışan, mobil cihazlarda ezilip büzülmeyen kurumsal bir web sitesi olmayana artık kız vermiyorlar. Bu yüzden hemen her ölçekte marka kendini internette doğru şekilde temsil etmek için titiz bir şekilde çalışıyor, kılı kırk yarıyor. Ancak bunu yaparken en büyüğünden en küçüğüne tüm projelerin önünde aşılamaz bir engel var. 

İçerikler!

En başta zaten hazır(!) olduğu düşünülen bu önemli ihtiyacın aslında hazır olmadığı ilerleyen günlerde ortaya çıkar. Bu yüzden proje belki aylarca tamamlanamaz.

Aslında bu iş için ilk günden itibaren çalışmak, eksikleri tamamlamak, yenilerini üretmek, görsel, işitsel markanın nasıl görüneceğine, nasıl konuşacağına karar vermek tabi ki bir ajansın işidir ancak kurumlar genellikle bunu ihmal ediyorlar.

Kurum hafızası karşılaştığımız en önemli pazarlama sorunlarından bir tanesi.

- Türkiyenin önde gelen proje ve müteahhitlik firması. Ama projelerin fotoğrafları yok. Varsa bile kullanılmaz halde. Peki şimdi gidip çekmek istesek, çok geç. Eyvah, nasıl olacak?

- Ya da ithal ettiğiniz bu ürünlerin broşürleri gerçekten çok güzel ama bir dakika, bunlar Türkçe değil. Kimse anlamıyor tabi bu şekilde. 

Etkin bir pazarlama ancak etkin bir içerik yönetimi ile mümkün olacaktır. Kurumsal ve pazarlama konulu içeriklerinizi üretmek, geliştirmek, saklamak ve gerekli olduğunda ulaşabilmek için size bu hizmeti sağlayabilecek bir reklam ajansıyla işbirliği yapmalısınız.